Kutya

Tegnap éjjel álmomban egy szomorú, fekete tekintetű kutyát simogattam. Nem lehet leírni azt a szomorúságot, ami a szeméből áradt, értelmetlen lenne hasonlatokkal, metaforákkal próbálkozni, megfojtani azt a mélységet, ami az állatok tekintetének sajátja.

Simogatás közben kezem egyszer csak bordái között egy nagyon mély sebben merült el – csuklóig szaladt bele a kutyába –, éreztem szerveinek melegségét, vérének áramlását. Nem reagált, ugyanolyan tekintettel nézett vissza rám, változatlan szomorúsággal.

Mit kellene tennem? – napokig kísért a kutyaszemek „átka”. Legalább ha vádló, vagy kérdő lenne ez a tekintet, de nem, ez az önmagában való, kikezdhetetlen szomorúság, minden szomorúság anyja.

Igyekszem sörrel, vodkával és a kilencvenes évek popzenéjével kiűzni magamból, bár valójában nyugtat a jelenléte, lehet a félelem is elviselhető, sőt kényelmes.


Please follow and like us:
0
Kategória: Próza. Bookmark the permalink.

Hozzászólások

Email címét soha nem tesszük közzé. A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

*

  • Mi megy

  • Hozzászó

  • Havik