el sem kezdett versek


4

… / … / … /… // … / … / … / … // … / … / … / … //
téli délutánok hosszúra nyúlt árnyékában már /
csak őszülő szakállunk nő tovább csikorogva.

valami hamiskásan kedves fény. ha csatangol még a szemekben. mennyi elmondhatatlanság. a relativitás rámutatott. egyidejű események. nem tapasztalhatóak meg egyszerre. istenmentes, összeszerelhető ígéretek. a megfigyelők is befolyásolják. milyen tavasz, milyen nyár, és az ősz, hogy jön a tél, hogyan lehet végigélni; mondják, „muszáj”, mondják, „lehetetlen” — a kettő között lavírozzak, megszólalni remeg hidegen a szívem. két különböző valóság létezhet egyszerre. a kvantumtérben legalábbis. esetleg még több. fázzál egyedül, kismajom.


1

… / … / … // … / … / … / … / … //
… / … / … // …magammal mit. 

ijesztő távoli események. félklasszikus szemléltetés. adaptív optika. tartozhat azonos jelen különböző múltakhoz. ritka. van történés. helye nincs. semmi esztétika. a tett nem kap teret. engedd el. jöttment csillag szorul szívemre, mintha újraegyesülnének nők és férfiak hamvai egy tőzeges dűlőn, de nem — mindenki szökik e benső sötétség csábítása elől, sem érettség, sem annak tere, csak a tél. közeli. éj rímelte. ásónyomnyi. veszteségből. a molekulák atomokká szakadnak föl. ingerült első lépések. pontszingularitás. pézsmaillat száll a romok felől.

Please follow and like us:
0
Kategória: Vers. Bookmark the permalink.

Hozzászólások

Email címét soha nem tesszük közzé. A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

*

  • Mi megy

  • Hozzászó

  • Havik