Egy napszemüveg nem a világ

Nem tudom, milyen a Ra.One (indiai film – 2011), tényleg. Csapnivaló. Az avatottak egy része szerint az. Kiváló. Az avatottak egy másik része szerint nem az. Nekem tetszik. Tetszett is, meg tetszik is, mert ezt képes voltam újranézni. Talán a vicces jelenetek miatt, talán a bulizósakat akartam ismét látni, talán az utalások-idézések kivitelezése érdekelt, talán a figurákat találtam szimpatikusaknak. Az avatottak – vagy nem avatottak – harmadik része, vagyis a nézők egy hányada biztos jót szórakozott, ilyen vagy olyan okból.

Először egyedül néztem meg. Azután a barátaimmal. Aztán…

Amikor a szuperhős Chitti robotmozdulatokkal és játékos zene meg hangeffektusok közepette kiszáll a cuccos acélszürke kocsijából, de már azelőtt is többször, pl. amikor a szuperhős G.One ugyancsak robotmozgással és játékos zene meg hangeffektusok kíséretében szürkére rémít és potyol néhány keménylegényt, több piás üveg is a padlóra borult, úgy hogy elázott parketta és szőnyeg, meg jó pár ruhadarab. A társaság férfi tagjai egyvégtében pörgették volna vissza az akciójeleneteket, a nők meg könnyben úszó szemekkel epedeztek a táncos-zenésekért, és persze a jóképű pasiért, akiben aztán itt sincs hiány. Lehet, hogy hülyék vagyunk, lehet, hogy hülyék voltunk, amikor még egyszer megnéztük, édeskettesben is, a fiúmmal, csakhogy ennyi luxust esetleg mégis megengedhet magának az ember ebben az ősz eleji vigasztalan időben.

A falu népét megtizedelő tigrist főszerepeltető film drámaisága mindenesetre itt fel van oldva egy nagy rakás humorban, és valahogy még sincs eljátszva végérvényesen minden komoly, talán a szívügyeket kifejezni tudó és merő, de ki is figurázó zene-tánc-akciókoreográfia okán.

Egy napszemüveg nem a világ. Ám amikor úgy van megpörgetve, ahogy itt láthatod, még finoman – vagy durván – fel is pörgethet. Nem feltétlenül és kötelezően, de elérhet valamit. És akkor Ra.One, a virtuálisból testet öltött gonosz akár meg is sokszorozódhat, előbb-utóbb elárulhatja az árnyéka! Így a boldog vég sem annyira illuzórikus… És talán nem is akar az lenni. 

 

Please follow and like us:
0
Kategória: Filmíz. Bookmark the permalink.

Hozzászólások

Email címét soha nem tesszük közzé. A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

*

  • Mi megy

  • Hozzászó

  • Havik